NAR

Mezopotamya’dan Rönesansa ve günümüz modern dünyasına, sanatçılar, sivilizasyonlar, dinler ve bilim adamları 8.000 yıldır bu büyüleyici meyveden etkilenmektedirler.

Hicaz Narı: En iyi bilinen meyve, antioksidanı çok yüksek olan koyu kırmızı sulu taneli, büyük koyu mor-kırmızı nar çeşitidir. Meyve suyu ve taze yemek için ideal bir meyvedir. Ağacı büyüleyici çiçekleri ile güçlü ve üretkendir. Narlar, soğuk kışlar ve uzun kuru yazlar ile en iyi şekilde büyürler. Yaz sezonu çok soğuk veya çok kısa bölgelerde istenilen olgunlaşma sağlanamayabilir. 

Türkiye nin bir çok bölgesinde yetiştirilebilmekle birlikte, nar için en uygun iklim yazları uzun ve kurak geçen Akdeniz iklimidir. Bu sebepten Meyco, ful aroması ve lezzeti için Hicaz narını Akdeniz Antalya Bölgesinde yetiştirmekte ve özenle seçilmiş bahçelerde yetiştirlme sürecini koordine etmektedir.