ŞEFTALİ

Bursa bölgesi, lezzetli şeftalileriyle ünlüdür. Bursa'da yetiştirilen lezzetli şeftaliler, Türkiye’de en çok tercih edilen yaz meyveleridir. Şeftali, uzun ömürlü ve ölümsüzlüğün sembolü olarak kabul edilir. Şeftali ağaçları yaklaşık 30 yıl yaşar, ancak Bursa'da 15-20 yıl sonra ağaçların kökleri sökülür. Çok sulu bir meyvedir ve kadifemsi bir cilde sahiptir. Kolayca çıkarılabilir çukurlara sahip şeftalilere “yarma” denir. Yarma şeftali çoğunlukla taze meyve olarak tüketilir. Konserve gıda yapımında “etli” şeftali kullanılır. Türkiye'de, beyaz  ve sarı etli olarak bilinen iki çeşit var. Türkiye Şeftali üretiminde dünya altıncısıdır.

Meyco'nun Bursa bölgesinde kendi meyve bahçelerinin yanı sıra anlaşmalı bahçeleri vardır. Yetiştirilen ve ihraç edilen en popüler Bursa şeftalileri, erkenden geç hasat sırasına göre, GLO Heaven, Cresthaven, Elegant Lady, O’Henry ve Extreme çeşitleridir.